Recent Posts

5 Eylül 2017 Salı

29.08.2017 TİSAN KOYU SİLİFKE / MERSİN

Kurban bayramı vesilesi ile bulunduğumuz Mersin den günü birlik gittiğimiz Tisan koyu hakkında ki ilk izlenimlerimi ve görüşlerimi paylaşacağım.
Tisan Koyu, bulunduğumuz Mersin in Mezitli belediyesinden  Batı akdeniz (Antalya Yolu) istikametinde yaklaşık 120 km mesafede, Taşucu mevkiinden sonra yaklaşık 20 km sonra belli belirsiz bir tabelanın bulunduğu yerden sola (gidilmeden haritadan kesinlikle bakılmalı, ayrıca navigasyonda götürüyor) denize paralel küçük dağ silsilesinin üzerinden geçilerek ulaşılmaktadır.
Tisan koyu denizin içerisine girinti yapmış bir yarımadanın girişinde bulunan batı, doğu ve flamingo koylarından oluşmaktadır.
Öncelikle tisan koyunun doğası hakkında bilgi vermek gerekirse, bir miktar yapılaşma olmasına rağmen şehirleşmeden uzak, dağların arasında kalmış koyları ile deniz pırıl pırıl olmakla birlikte,deniz girişte taşlı, sonrasında kum olan yapısı ile aniden derinleşmektedir.

Yukarıdan koyların görünüşü
Balık ve zıpkın meraklıları için dalma alanları mevcut.bölgede yaşayan yeğenimden öğrendiğim kadarı ile bazı dönemlerde yüzerken yanınızda deniz kaplumbağalarının ortaya çıkması çok muhtemel.Deniz de hareketsiz kaldığınız zamanlarda bacaklarınızı tırtıklayan balıkların mevcudiyetide doğallığının bir göstergesi.

Denizden görüntü
Batı koyunun ileri ucundaki alanın sadece bayanlara özel bir plaj olduğunu öğrendim fakat ne derece doğru olduğunu bilmiyorum.Doğal ve temiz bir ortam arayanlar için tisan koyları kesinlikle tavsiye edilebilecek keyifle denizin tadının çıkarılabileceği bir alan.Havanın çok sıcak olması nedeni ile flamingo koyu olarak belirtilen alana gidemedim, aklımın bir köşesinde de kalmadı değil.


Denizden görünüm
Tisan yerleşim yeri hakkında edindiğim izlenim ve bilgilerden aktarabileceklerim ise Tisan koyu, Ankara lıların daha önce bir şekilde keşfettikleri ve yazlık yapılaşması ile bir nevi kendi kullanımları için oluşturdukları,  yabancıların gelmemesi için her türlü önlemi aldıkları bir yapılaşma içinde.Gelen yabancıların denize girmesine ses çıkarmıyorlar ancak, şenzlonglar, duş ve tuvalatler otellerde kullanılan bileklik sistemi ile özelleştirilmiş, site sakinleri dışında kullanım imkansız.

Sahilin uygun yerine biraz plajdan uzak pikniğimizi yaptık
Bunun dışında ücretli tuvaletler temizlikten uzak ve alınan 2 Tl lik ücrette cabası.İhtiyaçların karşılanması için Tisan girişinde migros market bulunmakta, tesislerin içinde bulunan işletmelerde her türlü yemek içme ve benzeri ihtiyaçları karşılamak mümkün isede hizmetten uzak ve pahalılar.Konaklama olarak farklı seçenekler mevcut olup olmadığını bilmemekle birlikte kiralık yazlıklarda her daim yüksek ücretler talep edildiğini öğrenmiş bulunmaktayım.
Özetlemek gerekirse eğer yolunu Mersin, Silifke taraflarına düşecek olursa günübirlikte görülesi bir mekan.

0 yorum :

Yorum Gönder