Recent Posts

25 Mayıs 2016 Çarşamba

24.05.2016 BENLİ YAYLASI - KARAŞAR MİLLİ PARK EĞRİOVA GÖLET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ


Bazen monotonluktan kurtulmak için  ani ve hızlı  kararlar almak, insan hayatında içinde riskler de barındırsa hayatı heyecanlı kılmaya yeterli oluyor diye düşünüyorum.
Bir önceki günün artık sonlarına yaklaştığıız bir zamanda Serdar ile kurduğumuz iletişim sonucunda kararlaştırdığıız faaliyetimiz için sabahın erken saatlerinde yolda bulduk kendimizi.
Yola çıkış amacımız Dörtdivan Seyricek yaylası civarında tesbit ettiğimiz Sinnecik şelalesini keşfetmek olmakla beraber, Serdar'ın oraya ulaşmak için Çamlıdere, Benli yaylası güzergahını tercih etmesi aslında, kafamda Dörtdivan güzergahı yazılı olmasına rağmen, seneler sonra tekrar Benli yaylasını görebilme şansı nedeni ile beni sevindirmişti.
Klasik Çamlıdere otoban çıkışı ve Benli yaylası yolu güzergahında mevsimin bol yağışlı olması nedeni ile şırıl şırıl akan dereler boyunca, yol yapımı nedeniyle düşen hızımız sayesinde de etrafı seyrederek  ilerleyişimizin ardından Benli yaylasına ulaştık.
Yol yapımı nedeni ile bozuk yollar, artık köy yerine yazılı mahalle tabelaları gözimizden kaçmadı
                                                     


Şırıl şırıl akan dereler

Yol boyunca dereler



Benli yaylasından,  Seyricek  yaylasına ulaşmayı düşündüğümüz yol bir gün öncesinde yağan yoğun yağmurlar nedeniyle ilerlememize engel olduğundan, Benli yaylası civarında doğaçlama bir faaliyet yapma kararı alarak aracımızı uygun bir alana park ettik.

İlerlememize engel olan batak yollar

Benli yaylası etrafında görülen yüksek ve sık ormanlık alanların arasında bulunan boğaz kısımlarından birine yönelerek orman içinden zirveye doğrıu ilerledikten  yaklaşık 2,5 Km sonra, hani in geçmez kervan geçmez denecek bir bölgede konaklayan ormancıları görünce onlara doğru ilerledik.
Bölge hakkında bilgi aldığımız orman emekçileri.
Ormancılardan öğrendiğimiz Eğriova gölünün istikametini ve yaklaşık mesafesi ile yeni hedefimizi belirledik. Tekrar araca dönmek zorunda olmamız, akşam için kısıtlı bir zamanımız olması gibi kriterleri göz önüne alarak artırdığımız tempomuz bu muhteşem ormanları içimize sindirmemize engel olamadı.
Orman içinden bir görüntü

Hedefimize ilerlerken akan dereler
Zaman zaman sık ormanlık alanlar, zaman zaman çiçeklerle bezenmiş açık alanlardan, sadece iki kişi olmamız vesilesi ile sessizliği, kalabalık bir grupla gidildiğinde doğayı sindirmek için en önden yada en arkadan gitmeye çabalamamak, kanımca grupla gidildiğinde sessizliğin içinde kendine sessiz bir alan bulabilmek için çabalamadan ilerledik.Bir müddet sonra yolumuzun üzerinde iki kişi olmamızın avantajı ile doğada çok sık yaşanmayan bir domuz sürüsü ile karşılaşmamıza neden oldu.Yukarıda karşılaştığımız ormancıların domuzların yeni yavruları var, çok kıskançlar 2 gün önce traktöre saldırdılar uyarısı ile mümkün oldukça temkinli davranarak bir süre onları izledik.
Domuz Sürüsü - Aşağı bölüme videosunu ekleyeceğim.
Bir müddet sonra 600- 700 mt. kadar yaklaştığımız Eğriova göletini  zamanımızı uygun kullanmak nedeni ile uzaktan fotoğrafladıktan sonra, dönüşte domuzları bir müddet daha izledikten sonra yukarı doğru tırmanışımıza başladık.
Uzaktan Eğriova Göleti - Binalaşmalar mevcut.


Her zamanki gibi tırmanışlar süratimizi düşürse de, yakaldığımız tempo ile bu muhteşem ormanların her zerresini içimize sindire sindire başlangıç noktamıza ulaştık.
Benli yaylası

Orman dan görünüm


Orman emekçileri çalışırken

Orman ve su 
Doğanın verdiği huzur, pozitif enerji, insanın içinde hissettiği o sonsuzluk hissi ve güzellikler içindeki bir etkinliğimizi de zihinlerimize kazıyarak, evlerime ulaştık.Ardakalan bu güzellikleri yeniden görebilmek dileği ile.

0 yorum :

Yorum Gönder