Recent Posts

3 Mart 2013 Pazar

26.02.2013 Bürnük - Şirinyazı Göleti.

Mengen tarafında Hindiba pansiyonunda geçirdiğimiz iki günlük kısa tatil sonrasında, daha önce yürümek amaçlı google earthten yaptığım araştırmalardan ve farklı forum sitelerinden öğrendiğim Şirinyazı göletine vakit ayırmayı planlamıştım.Düşündüğüm gibi pansiyondan ayrıldıktan sonra hem kendim daha yakındn görmek hemde misafirlere farklı bir yer göstermek amaçlı şirinyazı göletine doğru yola çıktık.Mengen ilçesinden yaklaşık 16 km mesafede olan göl, pazar köy yoluna devam ederken ileride Toki bloklarından sola ayrılan köy yollarından devam ederek ulaşılmakta, asfalt sathi kaplama olan yol göle 4-5 km mesafe kala toprak yol olarak devam etmekte.Mevsim ve hafta başı olması nedeni ile gölde yapılmış olan bilet gişesinde kimse olmadığı gibi gölet alanında ıssız bir şekilde bizi karşıladı.Bu şekli ile gerçekten doğal olan alan, Mengen ilçesine yakın olması nedeni ile insan popülasyonun çok olacağı izlenimi verdi.Ücretli girişe sahip olmasına karşın, gölde yeterli derece piknik masaları, wc vb. imkanların kısıtlılığı kendisini belli ediyor.Kış mevsiminde olmasına rağmen maalesef Türk insanında artık kanıksadığımız, çöplerini toprlamama alışkanlığı burada da kendini gösterdi, etraf atılmış çöp, pet şişe ve bira şişeleri ile dolup taşıyordu.Umarım, bahar ile birlikte gerekli özen ve temizliği gösterirler.











3 yorum :

Bir Mengen'li olarak buraya çok fazla gittim. Daha önceki işletmeci karı-koca, daha amatör, daha sıcaktılar. Sonraki işletmecisiyle de sorunları konuştuk ancak hiçbir çözüm olmadı.
Şöyle ki; kapıda bilet kesiyorsanız, çevrenin bakımı, temizliği, wc imkanlarını uygun hale getirmeniz, temizlemeniz gerekiyor. O güzelim bölge, bahsettiğiniz gibi, çöplük içinde... Dahası biz oraya yazın gittiğimizde bir de rahatsız edici, yankı ile çogalan değişik müzik sesleri ekleniyor. Bir keresinde hopörlör getirmişler, piknik düzenlemiş bir topluluk vardı. Yanlarına gidip sakince Ankara'dan kafamızı dinlemeye geldiğimizi, sesin yankılanarak bizi ve tüm piknikçileri rahatsız ettiğini, mümkünse biraz sesi kısmalarını istedik, çünkü gölün her tarafından duyulan, üstelik yankılanan iğrenç bir ses vardı.. ( Katılımcılar kareoke yapıyordu.:(( ) Ancak, sağ olsunlar gayet ciddiyetsiz, lakayt ve duyarsız bir karşılıkla aylarca bu organizasyonu hazırladıklarını, insanların bunu istediğni, vs. vs. kısamayacaklarını söylediler.. Baktık anlaşamayacağız, kavgaya dönecek, kaçtık, tesise gidip, tesis sahibine şikayetlerimizi ilettik, tamam, bakarız, hallederiz, vs. vs. sonuçta müzik yukarı tesisden duyulacak kadar yüksek devam etti. Para almayı biliyorlar ancak, ne temizlik, ne insanlara saygı, ... hiçbirşey yok.. Yani iyi zamanda gitmişsiniz, sakin, huzurlu... bayıldığım mekandı bir zamanlar.. :((

Merhaba,
Mengen özellikle Ankara ya yakınlığı ve inanılmaz doğal güzellikleri olan bir yer.Maalesef hergün bal yiyen baldan bıkar misali buralarda yaşayan insanlar bunun kıymetini ancak kaybettikten sonra anlayabiliyorlar.Bahsettiğiniz konu sadece Menge e has bir olay değil maalesef, bugün Türkiye nin bir çok yerinde piknik veya dinlenme anlayışı bu şekilde.Bu nedenle bizlerde mümkün olduğunca daha ıssız alanlarda yürümeyi tercih ediyoruz.

Sayın Ay Se; bahsettiğiniz sıkıntılarda önceki dönem için sonuna kadar haklısınız. Ancak bölgenin ve yerleşkenin Türk Yurtlarına devri ile birlikte bu sorunlarla tek tek ilgileniyor ve hepsi birer birer düzenleniyor. Sizleri yeniden bu güzel mekanda ağırlamaktan mutluluk duyarız. Esenlikler dilerim.

Yorum Gönder