Recent Posts

3 Eylül 2012 Pazartesi

02.09.2012 Ankara 4. Ayak Motokros Yarışları ve Burak DİŞDİŞ


Dışarıdan bakıldığında her şeyin normal şartlar altında seyir ettiği izlenimi veren,seyircinin hayranlıkla bakıp, kendisine örnek aldığı yada hayallerini süsleyen bir sporun gözleri önünde sergilenmesini zevkle izlediği bir 2012 yılı Ankara 4. Ayak motokros yarışları, işin içinden bakıldığında, 7 yaşından tutunda 40 yaş üzeri her kategoride,
gruplaşmaların, entrikaların, kayırmaların, maddi imkanların öne çıktığı,kural ihlallerinin yaşandığı, pist içinde yarışmacı yakınlarının elini kolunu sallayarak dolaşmasına göz yuman görevlilerin  eşliğinde, özellikle junior ve genç sporcu gruplarının  ailelerinin başarı hırsı ile göstermiş oldukları, bana göre aciz ve acımasız görüntüleri eşliğinde  tamamlandı.Tüm bunların yanında ülkemizde motor sporlarının gelişmesine ön ayak olan bu yarışların daha da yaygınlaşması, tanıtımının yapılması, sporcu ve seyirci ilgisini çekmesi, bir kaç kulübün tekelinden kurtulması açısından  federasyonun kulüpler aracılığı ile değil, bizzat kendi elemanları ile yarışları düzenlemesi, denetlemesi gerekliliği kaçınılmaz bir gerçek olarak görülmektedir.
Tüm bu olumsuz koşullar ve maddi imkansızlıklarında şartları zorladığı bir ortamda, bir gün öncesinde sıralama yarışlarında 2. Olan yiğenim, günün ilk yarışında yapmış olduğu hatalar ve bir düşüş neticesinde veteran (Kırk yaş üstü)ve kendi grubu  ile start aldığı yarışı kendi klasmanında 4. ve son sırada tamamlayarak, psikolojik olarak kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisinde günün 2. Yarışını, kendisini sevenler ve aile yakınları olarak bizlerin verdiği destekle toparlanarak beklemeye başladı.
Yiğenimin bulunduğu günün ikinci yarışında, almış olduğu iyi start ve kendisinden daha emin, özgüveni tam olarak yaptığı muhteşem performans ve rakibininde düşmesi nedeni ile son tura kadar, 2. Olarak kovaladığı yarışı, son turda gazı kesmesi ve arkasını kontrol etmemesi nedeni ile takipteki rakibi tarafından geçilerek üçüncü olarak yarışı tamamladı.Genelde 250cc dört zamanlı motorların kullanıldığı yarışmalarda, kendisinin 125 cc iki zamanlı motoru ile en iyi zamanlarda diğerlerinin bir kaç saniye gerisinde olması ile 16 yaşında Ankara Motokros spor camiasında adından söz ettirmeyi başarmış, başarılarının devamı için sponsor desteğine ihtiyacı bulunmaktadır.
Göstermiş olduğu performastan dolayı kendisini bir kez daha kutlarım.
































Burası pistin içi yazımdaki geçen satırlara kanıt




1 yorum :

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorum Gönder