Recent Posts

8 Eylül 2017 Cuma

31.08.2017 ŞAYMANA KAMP TOROS DAĞLARI ZİRVELERİ

Mezitli den yol güzergahı
Bayram tatili nedeni ile bulunduğumuz Mersinde, konaklamakta olduğumuz evin şehir merkezinde bulunması, sahile uzak olması ve havanın de beklediğimizden sıcak olması nedeni ile klimanın altında vakit geçirdiğimiz evden dışarı çıkamaz olmuştuk.Ankara dan bir dünya yolu katedip bütün gün evde oturmak bir takım doğa güzelliklerine sahip Mersin için kaçınılmaz bir son olmamalıydı.Günü nasıl değerlendireceğimiz konusunda fikirler ortaya atılmış, üzerinde karar vermeye çalışırken, yiğenimin bizim arkadaşlar bir yerde kampta olacaklar bir arayalım da konuşalım önerisi ile herkes pür dikkat bu konuşmaya odaklanmış vaziyette bulduk kendimizi.
Umur burası çok güzel, hadi atlayın gelin önerisi üzerine kısa sürede hazırlıklarımızı yaparak düştük yollara.

Yoldan görüntü 1
Yolculuğumuzun daha ilk dakikalarından bu yana başladığımız tırmanma her geçen kilometre daha da artmakta, şehirden uzaklaştıkça toros dağları bizi kucaklamış, kollarına sarmış bizi eşşsiz manzarası ile karşılamış olmasının yanında dik, çetin yamaçları ile ulaşılmaz olduğunu da hissettirmeden edememişti.
Yoldın Görünüm 2
Olmamız gereken Aslan köy yerine, Fındıkpınarı adlı bir köye gelmiş, bizim yorgun emektar Renault 12 miz, artık yükseklerdeki serin havanın etkisi ile biraz olsun kendine gelmişti.Hedefimize giden yolun dağların arasında bulunan orman yollarından 20 km daha ilerde olduğunu öğrenmek can sıkıcı bir durumda olsa, sonradan tanışacağım Tarık'ın telefondaki her şey çok güzel olacak sözü ve bakış açıcı içimi ferahlattı.İnanılmaz dik rampalardan bizim emektar arada sırada yeter dercesine isyan bayrağını çekse de muhteşem manzara bizi bizden alıyor, yolun olumsuz taraflarını görmemizi engelliyor fakat yollarda bir türlü bitmek bilmiyordu.

Yoldan Görünüm 3 Yükseklerden


Artık zirvelere çıkmış dağlara baktığımda bizden daha yüksekte bir yer göremez olmuştuk, gelen yağmur bulutlarının içine doğru ilerlediğimiz sırada hedefime kalan 3,5 km levhası ile mutluluk bir kat daha artmıştı.

Yoldan Görünüm 4 Zirveler
Hava kararmak üzere ve bardaktan boşanırcasına yağmur yağmakta, her zamanki görev bilinci ile gözüme kestirdiğim küçük bina inşaatının içine çadırları kurduktan sonra artık eğlence başladı.
Tanıştığımız samimi, içten ve eğlenceli insanlarla bulunduğumuz kamp alanının kapalı alanında sazlı sözlü bir gecenin ardından, ertesi gün güzel bir güne uyanmak için çadırımıza çekildik.
Çoluk çocuk eğleniyoruz
Bulunduğumuz alan Şaymana restaurant adlı, son 3 senedir adında düzenlenen müzik festivalleri ile tanınmış, genelde ceviz ağaçları ile kaplı, içerisinde açık ve kapalı olmak üzere restaurantı, irili ufaklı 5 adet hazır kullanımda bungalovları ve yeni yapılmakta olan 2 adet bungalovları ile şirin bir yer.
Kamptan bir görüntü
Şaymana tesisi çadır alanları için çok özen gösterilmese de, tuvalet, su vb. ihtiyaçlarınızı temiz bir şekilde karşılaması açısından ideal bir alan.Bulunduğumuz rakım itibarı ile Mersindeki havadan eser yok, gündüzleri serin, gece ise üzerinize polar ve mont giyecek kadar soğuk bir o kadarda oksijen bakımından zengin, 3-4 saatlik uykuyla ayakta kalabileceğiniz çocuklarınızın özgürce koşup oynayabilecekleri muhteşem bir yer. 


Geçirdiğimizi iki muhteşem günün ardından, artık dönüş yolundayız.

Yukarıdan kısa bir video görüntüsü paylaştım



Not : Şaymana restaurant hakkında daha fazla bilgiler internette mevcut.


Diğer fotolar için tıklayınız 

0 yorum :

Yorum Gönder