Recent Posts

Çatak Kanyonu Kastamonu

Unutmayın ki yaşam aldığımız soluklarla değil, soluk kesen anlarla ölçülür.

Yürüyüş Parkurları GPS Kayıtları

Mutluluk varılacak bir istasyon değil bir yolculuk biçimidir..

Fotoğraflarım

Eğer hikayeyi sözcüklerle anlatabilseydim, yanımda sürekli bir fotoğraf makinesi taşımaya ihtiyaç duymazdım.

Doğa Sporları Hakkında Bilgiler

Daha bir çok bilgi…

28 Nisan 2014 Pazartesi

27.04.2014 Bürnük -Şirinyazı göleti Doğa yürüyüşü

Aylar sonra,
       
Bürnük - Şirinyazı Göleti 
Sabah, kızımın ben ve abisine beni bırakmayın diye yalvaran haykırışları kapanan kapının arkasından hala kulaklarımı çınlatmaya devam ederken, kendimi arabayı çalıştırmış yola düşmüş vaziyette bulmuştum. İçimde isimlendiremediğim o yılgınlık, bezginlik duygusunun doğaya karışmam ile son bulacağından emin hızla buluşma yerine ilerleyişim ile birlikte artık oğlumla beraber, Mengen Bürnük yolunda bulmuştuk kendimizi. Yürüyüş yapacağımız Şirinyazı göletine vardığımızda aracın penceresinden bakarken, bir kaç ailenin önceki günden atmış olduğu kamp manzarasını görünce, kulaklarımda çınlayan "işte bu" nidaları ile kendimce serzenişte bulunarak, önümüzdeki günlerde bunu gerçekleştirmek üzere, bu duyguyu şimdilik içime gömdüm.
         Nem ve yağmur sıcağının oluşturduğu,  yürüyüşün ilk km'lerinin tırmanma ile geçtiği 3-4 Kilometre bizi biraz zorlasa da, ilerleyen zaman diliminde, güneşin yakıcı etkisini bulutlu bir havaya bırakması, sanki bizim bunaldığımızı hisseden bulutların, zaman zaman çiseleyen yağmuru ile canlanarak devam eden yürüyüş, tepenin arka yüzünde geçtiğimizde ki ağaçların yapısı ve çeşitliliği  ile bambaşka bir hal almıştı.
         Artık irtifa azalarak devam eden ilerleyişimiz, yeşilin her türlü tonunu bize görsel eşliğinde sunan doğayı seyrederken, bir yandan  abilerinin, ablalarının yanında benden uzak yürüyen oğlumu izleyerek, özgür ve kendine güvenen halini  içimden takdir ettim.
         Artık son km'lere yaklaştığımızda, doğada bulunmanın verdiği yüzümdeki gülümseme, uzun zamandır içimde hissettiğim olumsuz duyguların da yavaş yavaş sökülüp atıldığını hisseder gibiydim.
           Gps' imin bilgisayar ekranı 10 kilometreyi devirdiği sıralarda, Denis te serzenişler başlamış, gruptaki diğer insanların ve benim desteklerimle, oğlumun bugüne kadar yaptığı ilk uzun yürüyüşümüzü tamamlamayı başarmıştık.Sanırım Denis' in burada benden aldığı en önemli ders, " Okulda yarış, sporda yarış, hayatta yarış ama doğa sporlarında asla yarışma"
             Yürüyüş sonrası organize edilen, mangal etkinliğinin ardından, başlayan sağanak yağış ile birlikte evin yolunu tuttuk.

           Bu yürüyüş için önce, Serdar arkadaşıma ve sonrasında başta Nilgün hanım olmak üzere, Doping doğa grubuna teşekkürler.

















 Gps iz kaydi Tiklayiniz  sifre icin ulasiniz