Recent Posts

28 Ekim 2013 Pazartesi

KÖROĞLU DAĞI KEŞİF VE TIRMANMA FAALİYETİ

Sanırım profesyonel bir dağcı için zirve yapmak amacıyla aranacak en uygun zamanın olduğu ve bizim de Köroğlu dağını seçmemiz herhalde bundan daha uygun şartların bulunduğu bir ortam bulunamazdı. Beş arkadaş olarak karar verdiğimiz faaliyetimiz, Eryaman' dan başlayan hareketimiz yaklaşık saat 11:00 civarlarında yürüyüşe başlayacağımız zirveye yaklaşık 7 km mesafede,orman işçilerinin (çalışanlarının) bulunduğu uygun alanda gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra başladı. vadi tabanına kısa bir inişten sonra, tabanda ki  dere istikametini takip ederek keyifli ve çok güzel manzara eşliğinde yaklaşık 5 km sonra uzaktan gördüğümüz karlı Köroğlu zirvesine doğru yürüyüşümüzü devam ettirdik.
Hava sıcaklığı tabanda en az 17 - 18 derece, gökyüzü açık ve güneşli, rüzgar neredeyse yok denilecek kadar az olan bir ortamda ki faaliyetimiz, 6-6,5 km civarlarında artık dağın kuzey yamaçlarına eğimin biraz daha artarak ve zorlayarak ilerleyişimizi sürdürerek devam ettik.İlk defa yürüyüşe katılan Fikret arkadaşımız, 2000 mt de ilerleyişini sürdüremeyeceğini belirtirek bizi orada bekleyeceğini söylemesi ile kalan dört kişi ile 2.125 mt ye kadar devam eden ilerleyişimiz, bu nokta zirve de bir başka grubun seslerini duymamız bize biraz daha kuvvet vermiş olsa da, kendi adıma uzun zamandır yürümemenin verdiği hamlık ve geç bir zamana kalmamız, bu nedenle de daha hızlı bir tempoda zirve yapılması gerektiğini düşündüğüm için, psikolojik olarak buna da hazır hissetmediğim için bende 2.125 mt de kalmaya karar verdim.Cenk arkadaşımız da bu noktadan sonra zorlamak istemediğini söyleyerek birlikte bekledik.Serdar ve Murat arkadaşlarımız zirve yapmaya kadar vererek tahminim en az % 60 derece eğime sahip yamaçtan ilerleyişlerini sürdürerek zirve yaptılar.
2.125 Mt de molamız sonrası, Fikret arkadaşımızın yanına dönerek zirvede ki arkadaşlarımızın dönmesi ile yaklaşık 8 km bir yürüyüş sonrası aracımıza ulaştık.Zirve nin tadını çıkaramasam da, adını sonradan öğrendiğim Madadost grubu ile onlar  için geleneksel hale gelen Köroğlu zirvesine önümüzdeki sene katılmak için bir sebebim var diyebiliyorum.
Sonuç olarak, zaman olarak daha erken başlayabilseydik herkes zirve yapabilirdi.Tüm bunların yanında bu satırları yazarken hissettiğim içimdeki pozitifliğin tarifi mümkün değil, bunu doğaya çıkan herkes biliyor.Kısaca doğa insanı yeniliyor....
Faaliyetteki arkadaşların hepsine teşekkürler.    

Not : bölge hayvan popülasyonu açısından gerçekten çok zengin, çok sayıda özellikle ayı, kurt ve geyik olduğunu düşündüğümüz izlerle dolu.  















Madadost grubunun zirvede İstiklal marşı töreni -Teşekkürler.








GPS iz kaydını indirebilirisiniz  : İz kaydı
Not : Gps imde ulaşan bir hata nedeni ile Gps son kapattığım yerden başlangıç noktasını almış.

2 yorum :

Merhaba Ömer Bey,

Linkini vermenizle birlikte blogunuzu inceledim. 3 yılı bulan büyük bir emekle oluşturulmuş bir site olmuş. Uslubunuzda çok güzel. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla..

www.dogayakacis.com

Yorum Gönder